Zoeken

North Sea Energy kennisdeling

29 juni 2021

Artboard

Als de plek waar de energietransitie vorm krijgt, trekt de Noordzee veel aandacht vanuit de hele wereld. Ambassadeurs van North Sea Energy, zoals René Peters en Joris Koornneef, worden regelmatig uitgenodigd voor interviews, dialogen, of presenteren verdiepende informatie aan geïnteresseerd publiek. Hieronder staat een aantal die wij graag nog even delen.

North Sea Energy-ontbijt. Georganiseerd door North Sea Energy en EBN. Hier gaven Joris Koornneef en René Peters een inleidende presentatie gevolgd door een paneldiscussie met diverse stakeholders over de dilemma's van systeemintegratie op de Noordzee (lees in het Nederlands).

United Nations 'Decade of Ocean Science for Sustainable Development' (2021-2030). De Verenigde Naties hebben de komende 10 jaar uitgeroepen tot 'Decade of the Ocean'. Hiermee wil men de inspanningen om de staat van de oceanen te verbeteren, ondersteunen. North Sea Energy werd uitgenodigd om een artikel in te dienen over energietransitie op de Noordzee. Lees hier het artikel.

UK House of Lords. René Peters was uitgenodigd door het Britse Hogerhuis om zijn expertise en de inzichten die het North Sea Energy-programma heeft verzameld, te delen voor hun EU-subcommissie Milieu.

Dag van de ecologie. Georganiseerd door Summerlab en de 'Burgemeester van de Noordzee' (Marcelien Bos). Als vertegenwoordiger van North Sea Energy, reflecteerde onze nieuwe ambassadeur Hester Dijkstra op energie-eilanden. Rebecca Smits van het studententeam van de TU Eindhoven bracht de maquette mee waar ze de afgelopen tijd aan had gewerkt. Dit als voorproefje op een live schaalmodel dat ontwikkeld zal worden voor het Eb & Vloed festival in 2022. Hou onze LinkedIn pagina en website in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven.

Innovations Origins / IJvergas project. René Peters werd geïnterviewd door Innovations Origins waarin hij reflecteerde op Energie-eilanden in de Noordzee. Om te bepalen wat er precies nodig is, onderzocht TNO samen met een aantal partners de haalbaarheid van een multifunctioneel energie-eiland in de Noordzee: het IJvergas-project.