Zoeken

Energie van zee aan land brengen

1 juli 2021

Artboard

Op 8 juni was Offshore Systeemintegratie een van de onderwerpen op het evenement 'Bringing offshore energy Ashore'. Dit event werd gezamenlijk georganiseerd door Energy Reinvented Community en North Sea Offshore (NSO).

In de sessie Offshore Energy werd het onderzoeksprogramma van North Sea Energy gepresenteerd door Joris Koornneef (TNO) en Miralda van Schot (New Energy Coalition). Zij gingen in op de indrukwekkende hoeveelheid infrastructuur van (voornamelijk) aardgas dat aan land wordt gebracht, behandeling en verder transport naar gebruikerslocaties.

Samen met Kees Turnhout (Port of den Helder) bespraken zij de rol van de Hydroport (waterstof en de havens van Den Helder, Groningen en Amsterdam). De drie havens willen het waterstofknooppunt worden van Europa voor blauwe en groene waterstof. Zij maken hierbij gebruik van bestaande infrastructuur inclusief opslag van CO2 in de uitgeputte gasvelden.

Heeft u het gemist of wilt u het nog een keer terugkijken? Kijk het hier dan terug.