Zoeken

80%-resultatenbijeenkomst

15 juni 2022

Artboard

Op 4 en 5 april 2022 kwamen de North Sea Energy consortiumpartners samen om de 80% resultaten van het programma door te nemen. Het North Sea Energy programma nadert het einde van het onderzoeksjaar, en een van de belangrijkste momenten is het beoordelen van deze definitieve conceptresultaten. Het volledige programma werd gepresenteerd aan de consortiumleden.

Om alvast een voorproefje te geven: Een van de werkpakketten is de North Sea Energy hubs, waarbij we 3 zoekgebieden (Hub West, North en East) in de Noordzee hebben geselecteerd voor een mogelijke energy hub en de volgende mogelijkheden hebben onderzocht:

    Voor Hub West hebben we bijvoorbeeld drie ontwikkelingsstrategie├źn ontwikkeld die betrekking hebben op offshore waterstofproductie op meerdere platforms van 500 MW of een energie-eiland van 4 GW, elektrificatie van platforms om op korte termijn energie en emissies te besparen en CO2-opslag voor het koolstofvrij maken van de industrie en voor blauwe waterstofproductie. Dit geeft een duidelijk inzicht in tastbare projecten met hun economische grondslagen en de besluitvorming door belanghebbenden die nodig is om een en ander te realiseren.