Zoeken

Koning Willen-Alexander bezoekt locaties op de Noordzee voor de toekomst van energie

29 augustus 2022

Artboard

Vorige week heeft Koning Willem-Alexander locaties op de Noordzee voor de toekomst van energie bezocht. Een van de locaties was het pilotproject PosHYdon op het Q13A-A platform van Neptune Energy, waar voor het eerst groene waterstof offshore geproduceerd wordt op een werkend platform. Wij als North Sea Energy zijn bij deze pilot betrokken om de leerpunten hiervan mee te nemen in ons onderzoek naar systeemintegratie op de Noordzee.

Tijdens het werkbezoek ging de Koning ook langs bij windpark Hollandse Kust Zuid en een transformatorplatform van TenneT, waar de opgewekte elektriciteit van het windpark op zee naar land wordt getransporteerd. Een mooie kans om de ontwikkelingen met betrekking tot de energietransitie op zee te tonen.

Beeld © Patrick van Katwijk